Redőnyök


A cégünk által forgalmazott redőnyök a legkülönfélébb igényeknek is megfelelnek. Tökéletes hő, fény és hangszigetelők, esztétikus kivitelűek, védik a nyílászárót az időjárás okozta behatások ellen, egyben biztonsági funkciót is ellátnak. A redőnyök nappal megóvják bútorainkat és növényeinket a napsugárzás káros hatásaitól. Megvédik ablakainkat az időjárás viszontagságaitól és a hideg téli estéken jelentős fűtési energiát takarítunk meg.


Változatos anyag és színválasztékban rendelhetők. Alkalmazási területe széleskörű, ajtóra, ablakra szerelhető, de akár térelválasztóként is funkcionálhat.

A redőny lamellái légkamrás műanyag, ill. polimetán habbal hőszigetelt, kétszer beégetett lakkozással felületkezelt alumínium profilból vagy a napjainkban ismét teret hódító fából (borovi fenyő, trópusi fa) készülnek.

A redőnyök mozgatása történhet mechanikusan (heveder, zsinór, kurbli) vagy motoros és motoros-távirányítós vezérléssel automatikusan.

Redőny típusai:

Külsőtokos redőnyök:

Műanyag redőnyök:

Bármilyen nyílászáróra felszerelhetők. A műanyag redőny alumínium tokvégű változata időállóbb és lehetővé teszi a szúnyoghálóval kombinált redőnyszerkezet alkalmazását, amely olcsóbb és praktikusabb mint az utólag felszerelt önálló mobil szúnyogháló.

Hőszigetelt alumínium redőnyök:

Szerkezete teljes mértékben alumínium, csapágyazott acéltengellyel, feltolás gátlóval ellátva. Esztétikus, nagy méretnél is stabil, színtartó, a lamellák a jó hang és hőszigetelés érdekében poliuretán habbal van kitöltve. Ennél a redőnytípusnál is alkalmazható a szúnyoghálóval kombinált kivitel. Kérhető kézi (gurtnis, zsinóros) és motorizált változatban is.

Vakolható tokos redőnyök:

Ezt a redőny típust az építkezők figyelmébe ajánljuk, mivel a redőnytok az áthidalóba kerül beépítésre és utólagosan elvakolásra. Előnye, hogy a redőnytok kívülről nem látható, így nem takarja az üvegfelületet. Szerkezete lehet alumínium vagy műanyag.



Reluxák

A reluxa általánosan elterjedt, széles körben alkalmazható, mindenki által ismert árnyékoló.

Egyszerűen szerelhető és működtethető, karbantartást nem igényel. Nagy színválasztékának köszönhetően jól illeszkedik környezetéhez. Kérhető feszített változatban is.

Anyaga: Alumínium vagy fa lamellás

Mindkét típus előnyös tulajdonságai a következők:

- kiváló árnyékoló hatás

- 100 %-ig színtartó

- egyes lamella színek mellé felár nélkül, szín azonos szerelék rendelhető /a karnis, a záróléc, a létra és kezelőzsinór a lamella színével megegyező/

- könnyen, akár házilag is felszerelhető

Működésük szerint:

- szabadon függő vagy

- feszített

A lamellák feszítésével megakadályozható, hogy a nyílászáró működtetése során a reluxa eltávolodjon, majd nekicsapódjon az ajtó vagy ablak keretéhez, ezáltal megsértse annak felületét. A feszített kivitelben készült reluxa tökéletes a tetőtéri ablakok árnyékolására is. Ha a fordító pálcát nem akarjuk rögzíteni üvegpálcával is rendelhetjük.



Szúnyogháló

A szúnyoghálók ma már szinte nélkülözhetetlen tartozékai minden lakásnak, nyaralónak. Beépítésük esetén meleg napokon is szabadon áramolhat a friss levegő az ablakokon, ajtókon át, mivel kizárják a pihenést, munkát akadályozó és az éjszaka nyugalmát megzavaró rovarokat.
Szinte bármilyen nyílászáróra, sőt tetőtéri ablakokra is tudunk ajánlani minden igényt kielégítő, műanyagbevonatú, extrudált alumíniumprofilokból készített fix keretes vagy védőtokból ki- illetve lehúzható, azaz mozgatható szúnyoghálót.
Továbbá választható a hagyományos ajtókhoz hasonló zsanéros, nyílószárnyú változat, de kínálunk redőnyökkel egybeépítettet típust is.

Valamennyi szúnyogháló szürke színű, sűrű szövésű üvegszálból gyártott szitaszövet, amely a levegőt és a fényt átereszti, de a rovarok átjutását megakadályozza. Az alumíniumprofil felületkezelés révén alkalmazkodhat a nyílászáró színéhez.

FIX KERETES SZÚNYOGHÁLÓ

Elsősorban kisebb ablakok rovarok elleni védelmére használjuk, ahol nincs szükség a rolós szúnyogháló felszerelésére.
A szúnyogháló keret műanyag vagy színterezett préselt alumínium profilból készül.
A szúnyogháló szövet világos szürke (antracit) színű UV-álló üvegszálas háló, amely a keretprofilba gumikéderrel van rögzítve, így meghibásodás esetén a szúnyogháló könnyen javítható.
Vannak olyan típusok, amelyek acél fülekkel könnyen rögzíthetőek a nyílászáró keretéhez.
A szúnyogháló műanyag és alumínium keretanyaga alapáron fehér vagy barna.

ROLÓS SZÚNYOGHÁLÓ ABLAKRA

Elterjed, közkedvelt szúnyogháló típus.
A rolós szúnyogháló porfestett extrudált alumínium szerkezettel, UV-stabil világosszürke (antracit) színű üvegszálas szövettel készül.
A 45 x 45 mm-es alumínium védőtokban lévő alumínium tengely és az abban elhelyezett rugós szerkezet biztosítja a háló függőleges (le-fel) irányú folyamatos mozgatását és annak állandó feszességét. A szúnyogháló tokból lehúzott háló az ablak alján elhelyezett un. akasztóprofilba illesztve könnyen rögzíthető. A szúnyogháló tok formája ötszögletű vagy alul ívelt lehet.
A 32 x 20 mm-es alumínium oldalvezető sín mindkét oldalában elhelyezett kefebetétek résmentes illeszkedést biztosítanak.
Maximális méret: 160 x 180 cm
A szúnyogháló szerkezete alapáron fehér vagy barna.

ROLÓS SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA

Elterjed, közkedvelt szúnyogháló típus.
A rolós szúnyogháló porfestett extrudált alumínium szerkezettel, UV-stabil világosszürke (antracit) színű üvegszálas szövettel készül. A 45 x 45 mm-es alumínium védőtokban lévő alumínium tengely és az abban elhelyezett rugós szerkezet biztosítja a háló vízszintes, oldalirányú folyamatos mozgatását és annak állandó feszességét. Az ajtó függőleges oldalára szerelhető szúnyogháló tok formája ötszögletű, vagy oldalt ívelt. A 32 x 20 mm-es alumínium oldalvezető sín mindkét oldalában elhelyezett kefebetétek résmentes illeszkedést biztosítanak. A szúnyogháló működtetésekor a védőtokból oldalirányban kihúzott hálót az ajtó ellenkező oldalán elhelyezett mágneses fogadóprofillal rögzítjük.
Maximális méret: 120 x 250 cm
Nagyobb ajtóknál a kétszárnyú kivitelt ajánljuk. Ennél a szúnyogháló típusnál az egyik szárny a kívánt helyen reteszekkel alul-felül rögzíthető, majd a mágnescsíkok egymáshoz illesztésével zárjuk a két szárnyat.
A szúnyogháló szerkezete alapáron fehér vagy barna.

SZÚNYOGHÁLÓ NYÍLÓAJTÓ

Népszerű, stabil szúnyogháló típus.
A szúnyogháló szinterezett alumínium szerkezettel, UV-stabil világosszürke (antracit) színű üvegszál hálóval készül. A háló a keretprofilba gumikéderrel van rögzítve, így rongálódás esetén a háló könnyen cserélhető. A nyíló szárnyat – amelyben merevítő profil van elhelyezve – rugós zsanérral rögzítjük. A rugós zsanér biztosítja az ajtó záródását. A szúnyogháló szerkezete alapáron fehér vagy barna.